Paramedicul SMURD care ar fi violat mai multe fete într-o tabără îşi află sentinţa pe 3 august

Paramedicul SMURD acuzat că ar fi agresat sexual şi violat mai multe fetiţe într-o tabără din Râşnov, în urmă cu un an, îşi va afla sentinţa pe 3 august la Judecătoria Zărneşti, el fiind eliberat din arest la domiciliu în luna aprilie şi cercetat sub control judiciar.

246 afișări
Imaginea articolului Paramedicul SMURD care ar fi violat mai multe fete într-o tabără îşi află sentinţa pe 3 august

Paramedicul SMURD care ar fi violat mai multe fete într-o tabără îşi află sentinţa pe 3 august (Foto: Hepta)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Zărneşti, Elena Iova, judecarea dosarului a început în septembrie - octombrie 2014, iar până în prezent au fost finalizate audierile tuturor părţilor, urmând ca pe data de 3 august să se pronunţe o sentinţă în acest dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În 25 septembrie 2014, paramedicul Vasile Grosoşiu, în vârstă de 56 de ani, a fost trimis în judecată de către procurori, pentru agresiune sexuală (două infracţiuni) şi viol (două infracţiuni) asupra unor fete cu vârste între nouă şi 14 ani aflate într-o tabără din Râşnov.

Paramedicul SMURD Vasile Grosoşiu, originar din Bucureşti, a fost arestat preventiv în 5 septembrie 2014 conform unei decizii a Judecătoriei Zărneşti, iar după trei luni, pe 12 decembrie 2014, judecătorii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu.

Grosoşiu a contestat decizia cerând să fie cercetat în libertate, iar în 6 aprilie 2015 judecătorii din Zărneşti au decis să-l pună în libertate, sub control judiciar, cu obligaţia ca pe durata măsurii controlului judiciar să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, "în măsura în care un asemenea sistem este disponibil la nivelul organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului“, conform sentinţei Judecătoriei Zărneşti.

Paramedicul a fost angajat ca medic la o tabără în Râşnov, la sfârşitul lunii iulie anul trecut. În 8 august 2014, directorul taberei a depus o sesizare la Poliţie prin care reclama că mai multe fetiţe s-au plâns că ar fi fost atinse în zone intime de către paramedic, iar ulterior la Poliţia Râşnov au fost înregistrate alte trei plângeri din partea părinţilor unor fetiţe care au fost în tabăra respectivă şi care le-au povestit că la consultul medical bărbatul le-ar fi atins în zonele intime.

Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă şi membru de onoare la Crucea Roşie. El se implica activ în foarte multe activităţi de voluntariat şi preda cursuri de prim ajutor. În 2012, la Gala Sănătăţii, ediţia a IV-a, a fost răsplătit cu premiul al II-lea pentru "implicare deosebită în activitatea didactică“.

După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, Grosoşiu şi-a reluat activitatea în cadrul Asociaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici