Parc cultural pe insula Plumbuita din Sectorul 2

Autorităţile locale ale sectorului 2 vor să transforme insula Plumbuita într-un "parc cultural" prin amenajarea unor spaţii de joacă, a unor zone de fitness şi agrement, a unei tabere de sculptură, a unei biblioteci şi a unei cafenele literare, cu fonduri europene.

430 afișări
Imaginea articolului Parc cultural pe insula Plumbuita din Sectorul 2

Fântâna arteziană din Parcul Plumbuita (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile locale ale sectorului 2 vor demara în perioada următoare, lucrările de reabilitare a zonelor verzi, de curăţenie a insulei şi a apei, ulterior urmând să fie trasate şi amenajate aleile de promenadă şi acces, informează, joi, Primăria de sector.

De asemenea, vor fi înfiinţate spaţii de joacă, o zonă cu locuri de relaxare, un teren de sport cu instalaţie de nocturnă, o zonă de agrement şi de fitness, o tabără de sculptură şi cenacluri literare, un punct medical, în timp ce foişorul existent va fi transformat în bibliotecă publică şi o cafenea literară.

Finanţarea lucrărilor de amenajare a parcului cultural va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 1.

Potrivit autorităţilor locale, va fi amplasat un debarcader pentru închirierea ambarcaţiunilor, vor fi construite fântâni arteziene, urmând ca iluminatul arhitectural şi ambiental "să fie asigurat din resurse de energie regenerabilă", lucrările de amenajare urmând să pună în valoare şi Mânăstirea Plumbuita.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici