Părintele-profesor Constantin Preda, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Constantin Preda: Văd că s-a schimbat atitudinea clasei politice faţă de Biserică, cel puţin anul acesta. Anul trecut au încercat, sau cel puţin aceasta a fost părerea multor credincioşi şi chiar a clerului, că Biserica a fost scoasă vinovată pentru diferite probleme pe care nu le rezolvau cei din clasa politică sau pentru bâjbâielile lor.
  • Constantin Preda: Postul, asceza este o disciplinare a biologicului din tine. Avem un post de 40 de zile, lung, cu anumite dezlegări. Sigur, nu toţi reuşesc. Că sunt bătrâni, că sunt bolnavi, femei gravide. Biserica este foarte atentă. Ea propune postul tuturor. Postul e mama sănătăţii, pentru cine poate. Asceza este un exerciţiu.
  • Constantin Preda: Era un plan al lui Dumnezeu şi potrivit acestuia toate acestea trebuia să se împlinească: venirea lui Iisus pe lume, Dumnezeu care se întrupează ca om şi devine asemenea nouă, îşi asumă condiţia umană, era un plan de răscumpărare a omului (...) Ioan nu prezintă dimensiunea tragică a evenimentelor. Iisus este suveran, el ştie toate ce se întâmplă.
254 afișări
Imaginea articolului Părintele-profesor Constantin Preda, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Părintele-profesor Constantin Preda, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 1 mai, părintele Constantin Preda, prof.univ.dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cum a trecut Biserica prin Pandemie? Cum se făcea în România socialistă selecţia pentru admiterea la Seminarul Teologic ? Pe cine a întâlnit în Armată şi cum a trăit evenimentele din decembrie 89? De ce există diferenţe între Biblii? Care dintre Apostoli l-au cunoscut direct pe Iisus? Ce spune despre intrarea în Ierusalim şi procesul lui Iisus? Care este semnificaţia venirii lui Iisus pe lume?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici