Părinţii băiatului care a înjunghiat mortal o fată de zece ani ar putea fi decăzuţi din drepturi

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani ar putea decide decăderea din drepturi a părinţilor adolescentului botoşănean cercetat de procurori pentru uciderea unei fete de zece ani dacă se va constata că aceştia sunt responsabili de comportamentul copilului.

25 afișări
Imaginea articolului Părinţii băiatului care a înjunghiat mortal o fată de zece ani ar putea fi decăzuţi din drepturi

Părinţii băiatului care a înjunghiat mortal o fată de zece ani ar putea fi decăzuţi din drepturi

Directorul DGASPC Botoşani, Liviu Rădăşanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că situaţia adolescentului, care avusese probleme psihice, nu era cunoscută în cadrul instituţiei.

El a spus că DGASPC poate interveni doar dacă este sesizată, inclusiv de cãtre reprezentanţii Spitalului de Neuropsihiatrie Infantilă din Botoşani, sau se poate autosesiza, dar cazul nu era cunoscut.

Directorul DGASPC Botoşani, Liviu Rădăşanu, susţine că este un caz regretabil, dar care nu putea fi prevăzut.

"Vom interveni, cu siguranţă, cu măsuri de consiliere psihologică, dacă procurorii ne vor solicita acest lucru. De asemenea, dacă ancheta penală arată că părinţii se fac, în orice fel, responsabili pentru comportamentul băiatului care a dus la comiterea tragediei, vom proceda la decăderea acestora din drepturile părinteşti", a precizat Rădăşanu.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în luna ianuarie a acestui an băiatul a încercat să se sinucidă, fiind atunci internat în Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă. Acesta a fost externat, la acel moment, la cererea familiei, care nu şi-a dat acordul ca tânărul să beneficieze de ajutor de specialitate.

Adolescentul este cercetat de Parchetul Tribunalului Botoşani după ce, duminică, a înjunghiat mortal o fată în vârstă de zece ani.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Botoşani, Aurel Simion, a declarat corespondentului MEDIAFAX că băiatul este supus unei expertize psihiatrice, urmând să se stabilească dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei.

El a spus că adolescentul a fost internat în Spitalul de Psihiatrie din Botoşani.

O fată în vârstă de zece ani din comuna botoşăneană Ştiubeni, care mergea, duminică dimineaţă, spre biserică, împreună cu fratele ei în vârstă de 12 ani, a fost înjunghiată mortal de un consătean în vârstă de 15 ani.

Potrivit unor surse din Poliţia Botoşani, băiatul era cunoscut cu probleme psihice şi acesta ar fi vrut să se răzbune pe familia fetei pe motiv că era umilit de membrii familiei respective.

Fratele fetei nu a reuşit să intervină pentru că a fost luat prin surprindere de gestul consăteanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici