Părinţii protestează miercuri în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar de 1 iunie la Parlament

Părinţii nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alte drepturi pentru aceştia vor protesta miercuri în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în Iaşi şi Braşov, iar pe 1 iunie în faţa Parlamentului.

16 afișări
Imaginea articolului Părinţii protestează miercuri în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar de 1 iunie la Parlament

Părinţii protestează miercuri în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar de 1 iunie la Parlament (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

"Bebeluşii vor ieşi din nou în stradă alături de părinţii lor, bunici şi alte persoane care vor să le protejeze viitorul, pentru a-şi cere drepturile de la stat ! Copiii sunt prea importanţi pentru a fi sacrificaţi de un Guvern iresponsabil, prin nişte măsuri al căror impact este nesemnificativ pentru bugetul de stat (sub 0,02% din PIB), însă covârşitor pentru dezvoltarea şi viitorul micuţilor", arată organizatorii protestelor într-un comunicat de presă remis,

joi, agenţiei MEDIAFAX.

La protest sunt aşteptate câteva sute de persoane, organizatorii arătând că la pichetul de la Ministerul Muncii multe mămici, speriate de vremea nefavorabilă, au renunţat să mai vină.

"Vom protesta în aceeaşi maniera paşnică, cu bannere, jucării, cântece pentru copii, dar şi cu deja binecunoscutele banderole negre, în semn de doliu. De data aceasta vom dona în mod simbolic un singur pampers, întrucât nu ne permitem să facem risipă, având în vedere ceea ce ni se pregăteşte de către guvernanţi", au precizat organizatorii în comunicatul citat.

Părinţii afirmă că încă aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor la scrisoarea deschisă care a fost depusă luni la Ministerul Muncii.

"Anunţăm guvernanţii, pe această cale, că nu acceptăm «cadoul» pe care vor să-l «dăruiască» copiilor de ziua lor, pe 1 iunie. Copiii îşi vor «serba» ziua anul acesta în faţa Palatului Parlamentului, ca «mulţumire» pentru grija pe care mai-marii ţării le-o poartă! Pe 1 iunie se vor aduna în număr impresionant, sub îndrumarea şi supravegherea celor care se îngrijesc de viitorul lor - mamele şi taţii aflaţi în concediul de creştere şi îngrijire", se arată în comunicat", au precizat părinţii.

Petiţia online pentru menţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din venituri a strâns, până în prezent, aproximativ 49.600 de semnături.

Peste o sută de persoane, mămici cu copii, tătici şi chiar bunici au pichetat luni sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de intenţia de reducere a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Guvernul Boc intenţionează reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, iar în perioada următoare se va decide dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85 la sută din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici