Video Părinţii sunt îngrijoraţi pentru siguranţa copiilor: Nu este normal. Nu suntem în siguranţă | FOTO, VIDEO

Unii dintre manifestanţii prezenţi, sîmbătă, la protestul organizat de PNL, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne au afirmat că România nu mai este un loc sigur pentru copii. Aceştia critică acţiunile autorităţilor în cazul de la Caracal şi cer restructurarea instituţiilor.

658 afișări

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

„Eu cred că nu sunt în siguranţă copii nostrii. Trebuie ca instituţiile să se schimbe de sus în jos”, a declarat una dintre persoanele prezente, sâmbătă la ora 11:05, la protestul organizat de PNL, în faţa sediului MAI.

Aceasta a afirmat că manifestează pentru conştientizarea fenomenului de răpire de copii.

„Am venit astăzi aici ca să conştientizăm mult mai bine cât de grav este faptul că peste 400 de copii, în fiecare an, nu sunt găsiţi după ce sunt daţi dispăruţi. Din 3000 şi ceva de copii daţi dispăruţi, despre 400 nu se ştie nimic. Nu se ştie dacă sunt traficaţi sau nu”, a mai declarat aceasta.

Un alt manifestant a declarat faptul că există o mare delăsare din partea autorităţilor şi consideră că practica autostopului, pentru un copil de 15 ani, este periculoasă şi nepotrivită.

"Este o delăsare. Şi eu mă confrunt că şi eu am avut probleme. La primul contact autorităţile tind să te persifleze pentru că ei ştiu că nu paţesc nimic. La un momentdat zic «da ce-o să-mi faci?»(..)Degeaba zicem că nu avem siguranţă. Primii care trebuie să avem grijă de persoana noastră suntem noi şi nu trebuie să ne expunem riscurilor. Sunt persoane psihopate, sunt persoane sociopate, sunt o sumediene de persoane care nu ştii ce pot face rau. Cum este posibil ca o fetiţă de 15 să faci autostopul neînsoţită?", a afirmat o altă persoană prezentă la protest.

Mai mulţi oameni şi liberali au participat, sâmbătă, la o manifestaţie în faţa sediului MAI, unde au depus 400 de perechi de încălţăminte, pentru fiecare copil dispărut anual, fără urme.

La eveniment au participat cetăţeni impresionaţi de cazul din judeţul Olt, dar şi preşedintele filialei Bucureşti a PNL, Violeta Alexandru, alături de preşedinţii filialelor celor şase sectoare şi de alţi reprezentanţi ai partidului.

Preşedintele PNL Bucureşti Violeta Alexandru a declarat că existe multe probleme atât de ordin tehnic şi care ţin de pregătire, cât şi din punctul de vedere al pierderii umanităţii în rândurile autorităţilor.

„Sunt multe carenţe, unele de ordin tehnic, altele care ţin de pregătirea oamneilor din sistem care ar trebui să ancheteze asemenea situaţii. Altele sunt pur şi simplu de pierderea umanităţii şi de lipsa de bun simţ pentru nişte chestiuni care dincolo de cadrul legal trebuie să te sesisezi şi să dai totul din tine, ca om care lucrează în sistemul public, pentru cineva din comunitate", a afirmat Violeta Alexandru.

În ceea ce priveşte nivelul de pregătire al autorităţilor şi modul lor de a acţiona în cazul răpirii din Caracal, Preşedintele PNL Bucureşti a susţinut faptul că trebuie specializaţi oameni din cadrul instituţiilor MAI pentru astfel de cazuri de răpire.

Manifestaţia vine în contextul tragediei din Caracal, unde Alexandra nu a mai putut fi salvată, deşi a sunat la 112 de trei ori. Evenimentul a început sâmbătă, la 11:05, ora la care a sunat pentru prima oară Alexandra la 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici