Parlamentul instituie programul „Săptămâna conştientizării depresiei postpartum”

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o lege care prevede instituirea Programului „Săptămâna conştientizării depresiei postpartum”, care va fi marcată în fiecare an cu o săptămână înainte de data de 1 octombrie - Ziua Europeană de combatere a depresiei.

270 afișări
Imaginea articolului Parlamentul instituie programul „Săptămâna conştientizării depresiei postpartum”

Parlamentul instituie programul „Săptămâna conştientizării depresiei postpartum”

Potrivit raportului comisiei de specialitate, legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.487/2002, propunându-se instituirea Programului „Săptămâna conştientizării depresiei postpartum”, perioadă ce va fi marcată în fiecare an cu o săptămână înainte de data de 1 octombrie - Ziua Europeană de combatere a depresiei. Săptămâna conştientizării depresiei postpartum are ca scop prevenirea, identificarea şi gestionarea tulburărilor de sănătate mentală perinatală/postnatală, prin organizarea unor ample campanii de educare a populaţiei în ansamblu, de educare a persoanelor dintr-o anumită populaţie şi de promovare a metodelor de bune practici pentru creşterea gradului de conştientizare şi atenţie în rândul acestora, dar şi pentru determinarea comunităţilor de a-şi construi propriile strategii de susţinere.

Iniţiatorii arătau că rata de prevalenţă a depresiei post-partum este cuprinsă între 10 şi 17% în rândul mamelor, cu rate mnai mari în rândul populaţiei cu venituri reduse şi a imigranţilor.

Depresia postnatală (post-partum) este o condiţie medicală cu păotenţial sever care poate surveni în timpul naşterii sau în decursul unui am de la naşterea copilului.

Legea a fost adoiptată cu 246 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi 11 abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici