Paşaportul românesc, locul 15 pe scara mobilităţii globale. Permite intrarea fără viză în 176 de ţări

Paşaportul românesc permite intrarea fără viză în 176 de ţări, fiind poziţionat în prezent pe locul 15, din 199 de paşapoarte evaluate, pe scara mobilităţii globale, conform standardului de referinţă Henley Passport Index, infomează Direcţia Generală de Paşapoarte.

2556 afișări
Imaginea articolului Paşaportul românesc, locul 15 pe scara mobilităţii globale. Permite intrarea fără viză în 176 de ţări

Paşaportul românesc, locul 15 pe scara mobilităţii globale. Permite intrarea fără viză în 176 de ţări

Direcţia Generală de Paşapoarte anunţă că este în proces de realizare o nouă generaţie de paşapoarte, care va fi pusă în circulaţie în cursul anului 2024.

„Simplificarea procesului de eliberare a paşaportului românesc şi tranformarea acestuia într-o procedură rapidă şi sigură pentru cetăţeni reprezintă priorităţi ale activităţii Direcţiei Generale de Paşapoarte. În acelaşi timp, instituţia noastră dezvoltă o preocupare constantă pentru ca paşaportul românesc să confere cetăţenilor un spaţiu de libertate dincolo de frontiere, asigurând totodată îndeplinirea tuturor rigorilor de securitate. Paşaportul simplu electronic românesc este un document foarte bine securizat, respectând în totalitate prevederile legislaţiei interne şi internaţionale în materia documentelor de călătorie. Multitudinea şi calitatea elementelor de securitate implementate în paşaportul simplu electronic conferă cetăţeanului siguranţă sporită, documentul de călătorie fiind, în acelaşi timp, apreciat de către autorităţile competente din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi din state terţe (exemplu: Canada, SUA, Japonia, Israel şi altele)”, se arată într-un comunicat al DGP.

Conform acestuia, unele elemente de siguranţă implementate sunt vizibile cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină (albă, UV sau infraroşu), iar altele prin utilizarea unor instrumente speciale, oferind siguranţă sporită pentru titular împotriva eventualelor încercări de fraudare de orice tip.

„În calitate de stat membru ONU, semnatar al Convenţiei de la Chicago din 1944, România are obligaţia de a actualiza periodic elementele de securitate din documentele de călătorie. În acest context, Direcţia Generală de Paşapoarte a acordat întotdeauna o atenţie deosebită punerii în circulaţie a unor noi generaţii de paşapoarte adaptate evoluţiilor tehnologice. Astfel, în prezent, este în proces de realizare o nouă generaţie de paşapoarte, care va fi pusă în circulaţie în cursul anului 2024”, transmite instituţia.

Conform acesteia, în prezent, paşaportul simplu electronic românesc face dovada legăturii de încredere cu statele lumii, prin faptul că permite intrarea fără viză în 176 de ţări, fiind poziţionat în prezent pe locul 15 (din 199 de paşapoarte evaluate) pe scara mobilităţii globale, conform standardului de referinţă Henley Passport Index.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
paşaport,
viză,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici