Paşaportul românesc se află pe locul 17 într-un clasament mondial de specialitate

Oferind acces fără viză în 175 de ţări din lume, paşaportul românesc se situează pe locul 17 în clasamentul Henley Passport Index, care clasifică documentele în funcţie de numărul de state care sunt accesibile fără o viză prealabilă.

2340 afișări
Imaginea articolului Paşaportul românesc se află pe locul 17 într-un clasament mondial de specialitate

Cel mai puternic paşaport din lume este cel japonez, care permite accesul fără o viză prealabilă în 193 de destinaţii din întreaga lume, urmat de cel din Singapore şi Coreea de Sud, cu 192 de state.

În top 10 se mai află pe locul 3 Germania şi Spania (190 destinaţii), pe locul 4 Finlanda, Italia, Luxemburg - 189 destinaţii), locul 5 (Austria, Danemarca, Ţările de Jos, Suedia - 188 destinaţii), locul 6 (Franţa, Irlanda, Portugalia, Regatul Unit - 187 destinaţii), locul 7 (Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Republica Cehă - 186 destinaţii), locul 8 (Australia, Canada, Grecia, Malta - 185 destinaţii), locul 9 (Ungaria, Polonia - 184 destinaţii) şi locul 10. (Lituania, Slovacia - 183 destinaţii)

Pe ultimele locuri se află paşapoartele din Coreea de Nord (40 destinaţii), Nepal, Teritoriile palestiniene (38 destinaţii), Somalia (35 destinaţii), Yemen (34 destinaţii), Pakistan (32 destinaţii), Siria (30 destinaţii), Irak (29 destinaţii) şi pe ultimul loc Afganistan (27 destinaţii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici