Patriarhia Română anunţă că reprezentanţii bisericii vor ajuta familiile victimelor de la Crevedia

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunţă că reprezentanţii bisericii vor ajuta familiile victimelor de la Crevedia.

229 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română anunţă că reprezentanţii bisericii vor ajuta familiile victimelor de la Crevedia

Patriarhia Română anunţă că reprezentanţii bisericii vor ajuta familiile victimelor de la Crevedia

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

„Patriarhia Română exprimă profundul său regret pentru victimele exploziei petrecute sâmbătă, 26 august 2023, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa. Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate şi 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora. În aceste sens, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureştilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veşnice în urma tragicului accident. La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviştei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor, prin ajutorare concretă”, a anunţat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

De asemenea, Patriarhia Română adresează „un îndemn frăţesc eparhiilor ortodoxe româneşti din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donaţii la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniţii, până la clinicile care îi preiau, precum şi la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoţi pe aceşti grav răniţi”.

Reprezentanţii Bisericii au mai anunţat că se vor ruga pentru „grabnica însănătoşire celor ajunşi pe patul de suferinţă din cauza acestei tragedii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici