Patriarhia Română: Depaşim criza prin continuarea construcţiei de biserici

Toate lăcaşurile de cult aflate în diferite stadii de construcţie şi cele care urmează să fie ridicate trebuie finalizate fie şi într-un ritm mai lent, chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară, consideră Patriarhia, ca răspuns la sugestiile privind oprirea lucrărilor.

42 afişări
Imaginea articolului Patriarhia Română: Depaşim criza prin continuarea construcţiei de biserici

Patriarhia Română: Depaşim criza prin continuarea construcţiei de biserici (Imagine: Bo

"Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcuteeconomii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cultaflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cultse întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi,inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor sădepăşească orice fel de criză, fără să se autodemoleze, ajungând ladeznădejde sau la dezumanizare. În eventualitatea întreruperiilucrărilor deja începute sau a amânării începerii construirii denoi biserici deja proiectate există riscul deteriorării rapide aconstrucţiei aflate în curs de execuţie, precum şi a materialelorde construcţie achiziţionate", potrivit unui comunicat alPatriarhiei Române.

Potrivit reprezentanţilor BOR, a opri lucrările dejaîncepute nu înseamnă doar restrângerea unei activităţi cu scopuleconomisirii de bani, ci şi o "consacrare a eşecului" unui lucrubine început, cu speranţă, dar nefinalizat.

BOR consideră că actuala criză financiar-economică esterezultatul "unei profunde crize spirituale şi morale care poate fidepăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentrua finaliza un lăcaş de cult care adună oameni, care sunt învăţaţisă se respecte şi să se ajute reciproc".

"Fiecare biserică este un simbol al credinţei, speranţei şi aliubirii (comuniunii şi cooperării), într-o lume prea adeseaconfuză, individualistă, învrăjbită şi fără ideal comunitar petermen lung", a precizat sursa citată.

Patriarhia Română consideră că viaţa spirituală este "un izvor"de "cooperare şi solidaritate socială", în contextul în care, pelângă majoritatea lăcaşurilor de cult aflate în construcţie, suntprevăzute a funcţiona şi centre social-filantropice şi culturale decare vor beneficia copiii ai căror părinţi sunt plecaţi înstrăinătate, persoanele vârstnice singure sau alte categoriidefavorizate din comunitatea respectivă.

"De aceea, tocmai pentru a depăşi atât criza morală şispirituală, cât şi pe cea financiar-economică actuală, considerămcă trebuie continuate lucrările la bisericile aflate înconstrucţie, chiar dacă ritmul de execuţie va fi mai lent. În plus,continuarea lucrărilor de construire a bisericilor, ca şi începereaconstruirii altora, asigură noi locuri de muncă şi combateindividualismul prin cultivarea spiritului comunitar desolidaritate socială", se arată în comunicatul de miercuri alPatriarhiei Române.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici