Patriarhia Română propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie recunoscută sărbătoare legală

Patriarhia Română a propus ca ziua Adormirii Maicii Domnului să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens, a anunţat, vineri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Techirghiol.

22 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie recunoscută sărbătoare legală

Patriarhia Română propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie recunoscută sărbătoare legală

În cuvântul adresat credincioşilor prezenţi la Sf. Liturghie de la mănăstirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a precizat că Patriarhia Română a propus ca ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august) să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens, se arată într-un comunicat de presă Patriarhiei Române, dat publicităţii vineri.

"Noi am cerut ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie recunoscută ca sărbătoare anuală legală, aşa cum au făcut deja unele ţări din Uniunea Europeană", a afirmat Părintele Patriarh, oferind în acest sens exemplul Franţei.

Vineri, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mulţumit clerului şi credincioşilor de la biserici şi mănăstiri care, în fiecare zi din această perioadă a postului, au citit Paraclisul Maicii Domnului cu gândul la suferinţa semenilor greu încercaţi de revărsarea nemiloasă a apelor, oferindu-le, prin rugăciune şi faptă bună, ajutor spiritual şi material, după putinţă.

Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, care a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani.

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut ca ziua sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului să fie declarată sărbătoare legală. El a trimis, în acest sens, Parlamentului o cerere de reexaminare a unei legi care prevede ca prima şi a doua zi de Rusalii să fie declarate sărbători legale şi, prin urmare, să fie nelucrătoare.

Este vorba despre o iniţiativă legislativă de modificare a Legii 53/2003 privind Codul Muncii. Solictarea şefului statului a fost respinsă de Senat în 4 iunie, iar în prezent se află la Camera Deputaţilor, care este forul legislativ decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici