Patriciu ar putea fi adus cu mandat de aducere la termenul următor din dosarul Rompetrol

Magistratul care judecă dosarul Rompetrol a atenţionat, la termenul de miercuri, că va emite mandate de aducere pentru omul de afaceri Dinu Patriciu şi pentru ceilalţi inculpaţi care vor lipsi de la termenul următor, din 3 februarie, atunci când este programată audierea tuturor celor judecaţi.

122 afișări
Imaginea articolului Patriciu ar putea fi adus cu mandat de aducere la termenul următor din dosarul Rompetrol

Patriciu ar putea fi adus cu mandat de aducere la termenul următor din dosarul Rompetrol

"Aş vrea să-i atenţionez pe inculpaţii prezenţi astăzi (miercuri, n.r.), dar şi pe cei care lipsesc, prin avocaţi, că dacă nu se prezintă la termenul următor voi emite pe numele lor mandate de aducere cu însoţitor", a spus judecătorul, la finalul şedinţei de miercuri, la care era programată audierea omului de afaceri Dinu Patriciu.

În absenţa acestuia, la termenul de miercuri, avocaţii inculpaţilor au cerut instanţei să constate faptul că Ministerul Public a răspuns incorect unei cereri formulate de completul de judecată şi, în consecinţă, să revină cu solicitarea iniţială, care viza depunerea unor probe la dosarul cauzei.

În replică, procurorul de şedinţă a întărit cele scrise în răspunsul Parchetului, susţinând, în contradicţie cu avocaţii, că probele cerute se află la dosar, cu excepţia unei decizii de secretizare şi a suporturilor originale pe care au fost imprimate înregistrările telefonice, clasificate ca secrete de stat.

"Voi analiza răspunsul transmis de Ministerul Public şi, dacă este aşa cum susţineţi dumneavoastră, îl voi amenda pe procurorul care a emis-o", le-a spus judecătorul avocaţilor, în replică la argumentele acestora conform cărora audierea inculpaţilor nu ar avea rost până când părţile din proces nu vor fi luat la cunoştinţă conţinutul tuturor probelor de la dosar.

În aceste condiţii, judecătorul a acordat un nou termen, în data de 3 februarie, la care este programată audierea lui Patriciu.

"Aş dori ca la următoarele trei termene să audiez toţi inculpaţii, după care, în alte trei-patru termene, să facem ceva cu dosarul ăsta: să dăm achitări, să dăm restituiri, să dăm ceva", a spus judecătorul.

La termenul de miercuri, unul din avocaţii lui Patriciu, nemulţumit de răspunsul primit de la Parchet, a înmânat judecătorului mai multe documente cuprinzând o serie de excepţii de neconstituţionalitate pe care apărarea intenţionează să le ridice în cazul în care Ministerul Public va continua să răspundă "nesatisfăcător" cererii privind depunerea probelor la dosar.

Avocatul a cerut însă instanţei amânarea discuţiilor pe tema excepţiilor depuse, până la termenul următor al procesului.

Dosarul Rompetrol, în care omul de afaceri Dinu Patriciu este judecat, alături de alţi inculpaţi, între care fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, pentru înşelăciune a ajuns în instanţă în luna septembrie a anului 2006.

După mai bine de trei ani, procesul propriu-zis nu a început încă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici