Patru angajaţi de la combinatul Mechel Târgovişte, răniţi într-un accident de muncă - VIDEO

Patru angajaţi ai combinatului Mechel Târgovişte au fost răniţi, sâmbătă, în urma unui accident de muncă care a avut loc la un cuptor de ardere a varului, doi dintre ei, care au suferit arsuri şi sunt în stare gravă, fiind transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

268 afișări
Imaginea articolului Patru angajaţi de la combinatul Mechel Târgovişte, răniţi într-un accident de muncă - VIDEO

Patru angajaţi de la combinatul Mechel Târgovişte, răniţi într-un accident de muncă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Primele investigaţii arătau că la instalaţia cuptorului de ardere a varului a avut loc o explozie, în urma căreia cele patru persoane au fost rănite, însă ulterior s-a descoperit că accidentul a fost provocat de desprinderea unei bucăţi de var de pe unul din pereţii cuptorului.

La faţa locului au ajuns de urgenţă echipajele Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, care au acordat primele îngrijiri medicale şi au transportat răniţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Doi dintre răniţi, un bărbat şi o femeie, au suferit arsuri pe suprafeţe mari ale corpului şi sunt în stare gravă, după investigaţii medicii luând decizia să îi trimită cu ambulanţele la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Ceilalţi doi răniţi au suferit leziuni şi arsuri mai uşoare, la nivelul feţei şi globilor oculari, fiind investigaţi la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Medicii de la Spitalul Judeţean Dâmboviţa au stabilit că aceştia sunt în afara oricărui pericol, iar leziunile suferite pot fi tratate ambulatoriu.

Potrivit dr. Carmen Marcu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unul dintre răniţi a suferit o intoxicaţie cu vapori şi o iritaţie a căilor respiratorii, iar celălalt are arsuri punctiforme pe faţă şi o leziune superficială de cornee.

"Cei doi au fost supuşi tuturor investigaţiilor medicale necesare şi sunt în stare stabilă, iar specialiştii spun că tratamentul leziunilor suferite de către aceştia se poate face în ambulatoriu. Vor reveni periodic la control şi se pot trata acasă", a declarat dr. Carmen Marcu.

Video Stirileprotv.ro

Prognostic rezervat în cazul celor doi muncitori răniţi grav la Combinatul Mechel

Cei doi angajaţi ai Combinatului Mechel Târgovişte aduşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti au fost operaţi, însă starea lor este în continuare critică, potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi din Capitală, medicul Cristian Niţescu.

Acesta a precizat că intervenţiile chirurgicale s-au încheiat în jurul orei 16.00, cei doi pacienţi, un bărbat cu arsuri pe 85% din suprafaţa corpului şi o femeie care are arsuri pe 60% din corp, fiind duşi în Secţia de Terapie Intensivă, starea lor fiind relativ stabilă, dar în continuare critică.

Niţescu a precizat că celor doi pacienţi le-au fost curăţate zonele cu arsuri şi li s-au făcut incizii de decompresie la nivelul membrelor, astfel încât să fie eliberată circulaţia sanguină. El a precizat că deocamdată nu se pune problema unor operaţii de excizii şi grefări, pentru că starea pacienţilor nu permite astfel de intervenţii.

Prognosticul medicilor este în continuare foarte rezervat în cazul celor doi. Aceştia vor fi evaluaţi din nou în sala de operaţie, luni dimineaţă, a mai spus medicul Cristian Niţescu.

Potrivit directorului medical, prognosticul în cazul celor doi pacienţi va rămâne rezervat mult timp după operaţie. Niţescu a explicat că arsurile chimice sunt mai grave pentru că rănile se aprofundează în timp, iar starea generală a pacienţilor se alterează mai repede decât în alte tipuri de arsuri.

Procurori, poliţişti şi ITM Dâmboviţa au început o anchetă

Procurori, poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa au început, sâmbătă, o anchetă la combinatul Mechel Târgovişte, pentru a stabili cauzele producerii accidentului de muncă.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa au anunţat că din primele date rezultă că în interiorul cuptorului nu a avut loc o explozie, aşa cum s-a presupus iniţial, ci o desprindere a unei bucăţi de var de pe peretele interior al cuptorului. În cădere, bucata respectivă a lovit pereţii cuptorului, inclusiv uşa de vizitare a instalaţiei, unde se afla unul dintre cei patru muncitori răniţi - cel care a suferit arsuri chimice pe 85 la sută din suprafaţa corpului.

"Cei patru erau pe o platformă, lângă cuptorul cu var, la o înălţime de aproximativ 15 metri, iar la un moment dat a fost o cădere a varului de pe pereţii cuptorului, a fost «un pod de var încins», cum spun specialiştii, care s-a desprins, probabil că nu a fost răcit suficient. Ancheta urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. Cert este faptul că nu a fost o explozie. O deflagraţie la cuptor sau a cuptorului ar fi avut consecinţe mult mai grave pentru oameni, inclusiv pentru instalaţiile din apropiere", a declarat Ion Fleşaru, inspector ITM Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, ancheta continuă, iar în funcţie de numărul oficial al răniţilor se va face încadrarea accidentului de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici