Patru bărbaţi reţinuţi pentru că ar fi omorât un chinez în 2000, în centrul comercial Europa

Patru bărbaţi au fost reţinuţi marţi, fiind acuzaţi că, în anul 2000, ar fi omorât în bătaie un cetăţean chinez, în centrul comercial Europa, trei dintre suspecţi fiind prinşi în Bucureşti şi al patrulea pe teritoriul Spaniei, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

857 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi reţinuţi pentru că ar fi omorât un chinez în 2000, în centrul comercial Europa

Patru bărbaţi reţinuţi pentru că ar fi omorât un chinez în 2000, în centrul comercial Europa

UPDATE Unul dintre cei reţinuţi pentru că au omorât în bătaie un chinez este consilier local la Găneasa

Unul dintre cei reţinuţi în dosarul legat de chinezul care a fost omorât în bătaie în centrul comercial Europa este Alexandru-Mihăiţă Poenaru, care, în prezent, ocupă funcţia de consilier local în comuna Găneasa din judeţul Ilfov, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Poenaru (34 de ani) a fost reţinut, marţi, împreună cu Dan Ţiculeanu (40 de ani), cei doi fiind acuzaţi de omor calificat, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

În acelaşi dosar este cercetat Nicu Lazăr, care nu a fost prins până în acest moment.

Pentru toţi cei trei inculpaţi, procurorii vor sesiza Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, la 25 mai 2000, cetăţeanul chinez W. L. J., în vârstă de 26 de ani, a fost agresat de mai mulţi agenţi care asigurau paza în incinta complexului Europa din sectorul 2.

Printre agresori s-au numărat şi Poenaru, Ţiculeanu şi Lazăr.

"S-a stabilit faptul că victima, după un conflict avut cu un conaţional, a fost găsită şi imobilizată de către agenţii de pază, aceştia lovind-o în mod repetat cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente.
Victima a reuşit să scape pentru moment, fiind urmărită şi imobilizată din nou de către agresori, care au continuat să o lovească, până au adus-o în stare de inconştienţă. Ulterior, a fost transportată cu un cărucior de marfă la o vilă din complexul comercial (în care îşi avea sediul administrativ societatea de pază), unde a fost din nou agresată. În urma leziunilor produse, victima a decedat la scurt timp, decesul fiind constatat de către personalul medical sosit la faţa locului", spun anchetatorii.

Cercetările în acest caz au fost îngreunate, susţin procurorii, de mărturii mincinoase date atât de unii martori, care s-au temut de agresori, cât şi de cei acuzaţi că l-au omorât în bătaie pe chinez.

Ancheta este continuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de poliţiştii Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici