Patru dintre minerii morţi la Petrila, înmormântaţi marţi

Patru dintre minerii morţi la Petrila, scoşi sâmbătă seară din subteran, respectiv Doru Holingher, Adrian Măţan, Vasile Stoian şi Marcel Alexa, sunt înmormântaţi, marţi, la Petrila şi Petroşani.

643 afișări
Imaginea articolului Patru dintre minerii morţi la Petrila, înmormântaţi marţi

Patru dintre minerii morţi la Petrila, înmormântaţi marţi (Imagine: Mediafax Foto)

Locuitorii din Valea Jiului s-au recules, în noaptea de luni spre marţi, la Monumentul Minerului din parcul central din Petroşani, în jurul căruia a fost aplicată o panglică neagră, iar pe postament au ars toată noaptea lumânări, în memoria minerilor morţi în subteranul de la Petrila.

Patru dintre minerii morţi în mina din Petrila, respectiv Trandafir Vişan, Doru Holingher, Adrian Măţan şi Attila Elekes, ale căror fotografii sunt depuse la monument, sunt omagiaţi de toată comunitatea locală în centrul oraşului, locul de la capelă fiind insuficient pentru toţi cei care doresc să le aprindă o lumânare.

Lângă monumentul minerului i-a plâns pe cei morţi şi un fost miner din Valea Jiului, Ştefan Şomodi, care a scăpat de o explozie în anii '80, dar care al cărui frate a murit în acea deflagraţie.

"Minerul este tot timpul sacrificat. Intri în mină şi nu şti dacă mai ieşi. Cei mulţi ştiu doar să ne hulească. Habar n-au ce înseamnă activitatea de miner", a spus Ştefan Şomodi.

Cei patru mineri recuperaţi luni seară din subteran se află la capela din Petroşani (Attila Elekes) şi la cea din Petrila (Dan Mateş, Nicolae Puian şi Daniel Frăţilă), ei urmând să fie înmormântaţi în zilele următoare.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila.

În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, până în prezent fiind recuperate trupurile a opt dintre ei. De asemenea, în urma deflagraţiei alţi 14 mineri au fost răniţi, şase dintre ei fiind internaţi în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici