Patru elicoptere Black Hawk intră de vineri în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din MAI

Patru elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk intră de vineri în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

3873 afișări
Imaginea articolului Patru elicoptere Black Hawk intră de vineri în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din MAI

Patru elicoptere Black Hawk intră de vineri în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din MAI

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cele patru elicoptere fac parte dintr-un lot de şase aeronave Sikorsky S-70M Black Hawk, achiziţionate prin proiectul european Viziune 2020, cofinanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Aeronavele sunt destinate managementului situaţiilor de urgenţă.

Elicopterele sunt configurate pentru operaţiuni terestre şi maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici.

De asemenea, în cadrul proiectului european HeliPol, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a achiziţionat un elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, achiziţie ce va contribui la întărirea capacităţii Poliţiei Române de monitorizare şi gestionare a traficului rutier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici