Patru membri ai unei reţele care obliga tinere să se prostitueze, reţinuţi

Patru persoane suspectate că racolau, într-un club de noapte din Craiova, tinere, majoritatea minore, şi le obligau apoi să se prostitueze în Spania au fost reţinute, în urma unor percheziţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

474 afișări
Imaginea articolului Patru membri ai unei reţele care obliga tinere să se prostitueze, reţinuţi

Patru membri ai unei reţele care obliga tinere să se prostitueze, reţinuţi

Procurorii DIICOT Craiova au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a lui Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian, Florescu Radu Alin şi Gheorghe Ciucă, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii susţin că, în perioada 2014 – 2017, Capotescu, Bulacu şi Florescu au constituit un grup infracţional pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, la care a aderat, în 2015, şi Ciucă.

Bărbaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită.

Astfel, Capotescu a folosit un club de noapte din Craiova pentru recrutarea victimelor, majoritatea minore, oferindu-le ”locuri de muncă” şi iluzia unei vieţi confortabile.

”În realitate, inculpatul a exploatat victimele prin limitarea libertăţii de acţiune, impunând anumite condiţii, cum ar fi interdicţia de a stabili relaţii cu clienţii clubului în afara programului sau de a schimba numerele de telefon cu aceştia. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpatul a exercitat o supraveghere permanentă a victimelor fiindu-le limitată libertatea de deplasare, mai ales în situaţia în care acestea erau adăpostite în apartamentul aparţinând familiei soţiei inculpatului. De asemenea, inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu le impunea dansatoarelor din club, chiar şi în situaţia în care acestea erau minore, ”să facă consumaţie”, respectiv să consume alcool cu clienţii, având beneficiul de 25% din încasări”, arată DIICOT.

Unele dintre tinerele recrutate au fost direcţionate, la vârsta majoratului, spre un club din Spania, unde Bulacu şi Florescu fie le induceau în eroare în sensul că voiau un viitor comun cu persoanele vătămate, fie le promiteau locuri de muncă mai bine plătite în străinătate.

Odată ajunse în Spania, tinerele erau constrânse să se prostitueze, în condiţiile în care nu cunoşteau limba şi nu aveau bani pentru a se întoarce în ţară la momentul în care îşi dădeau seama de situaţia reală.

”Atunci când victimele îşi exprimau dorinţa de a rupe legătura cu inculpaţii, aceştia le ameninţau, folosindu-se şi de relaţia pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu, care intervenea cu ameninţări, uneori, personal în demersul celorlalţi doi inculpaţi în scopul de a păstra controlul asupra victimelor. Inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin s-a alăturat şi el demersului infracţional al celor trei inculpaţi, în sensul că, în unele situaţii participa la transportul victimelor şi folosea aceeaşi locaţie cu ceilalţi inculpaţi, în Spania”, adaugă DIICOT.

În acest caz, procurorii DIICOT Craiova au efectuat, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în Dolj, ocazie cu care a fost ridicată suma de peste 17.000 de euro, aproximativ 7.000 de lei, înscrisuri, 18 telefoane mobile, 12 cartele SIM, două laptopuri, un hard disk, un pistol airsoft şi 85 de alice, calibru 4,55 mm.

Cei patr au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici