Patru milioane de lei, suma furată din maşina atacată în Pasul Gutâi

Poliţiştii maramureşeni au dezvăluit, miercuri seară, că din maşina de transport valori atacată în septembrie anul trecut în Pasul Gutâi a fost furată suma de patru milioane de lei, şi nu doar 280.000 de lei, aşa cum se anunţase iniţial.

136 afișări
Imaginea articolului Patru milioane de lei, suma furată din maşina atacată în Pasul Gutâi

Patru milioane de lei, suma furată din maşina atacată în Pasul Gutâi (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Miercuri seară, într-o conferinţă de presă, şeful Poliţiei Judeţene Maramureş, Ioan Isac, a declarat că prejudiciul în cazul jafului armat din Pasul Gutâi este de patru milioane de lei şi că la prinderea celor doi suspecţi în acest caz, arestaţi preventiv miercuri noapte după ce au fost reţinuţi în judeţul Satu Mare, în zona Negreşti-Oaş, au participat poliţişti din mai multe structuri ale MAI.

Iniţial, după producerea jafului, în luna septembrie a anului trecut, anchetatorii anunţaseră că din maşina de transport valori fuseseră furaţi 280.000 de lei, din care poliţiştii reuşiseră să recupereze 40.000 de lei, sumă găsită într-un autoturism abandonat de hoţi pe un drum forestier.

Cei doi suspecţi în cazul maşinii de valori jefuite anul trecut, în Pasul Gutâi, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, de judecătorii Tribunalului Maramureş, care au emis pe numele lor mandate pentru o perioadă de 29 de zile, decizia fiind pronunţată într-o şedinţă publică.

Băimăreanul Ioan Ursuţ nu a făcut recurs la sentinţa Tribunalului Maramureş, dar celălalt suspect, un cetăţean italian de 33 de ani, a anunţat că va ataca sentinţa.

Anchetatorii au declarat că împotriva celor doi sunt probe suficiente care să îi lege de caz şi au precizat că există şi alte persoane suspecte, fără a oferi detalii, pentru a nu prejudicia ancheta.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi erau puşi sub urmărire de la începutul anului, iar în momentul în care au fost reţinuţi pregăteau un nou jaf, ei plecând în urmărirea unei maşini G4S în zona Negreşti-Oaş, din judeţul Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici