Patru persoane, arestate pentru introducere de heroină în Penitenciarul Jilava

Patru persoane au fost arestate şi alte două au fost puse sub acuzare pentru introducere de heroină în Penitenciarul de maximă siguranţă Jilava, drogurile fiind disimulate în produse alimentare, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

91 afișări
Imaginea articolului Patru persoane, arestate pentru introducere de heroină în Penitenciarul Jilava

Patru persoane, arestate pentru introducere de heroină în Penitenciarul Jilava (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit IGPR, în perioada octombrie - noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Ilfov au desfăşurat activităţi specifice în cadrul unei operaţiuni numite "Coletul" şi au reuşit să anihileze o reţea organizată care distribuia heroină în incinta Penitenciarului cu regim de maximă siguranţă Jilava.

Cei şase membri ai reţelei, D.C.I., S.I., M.O.A., T.A.V., Z.C. şi A.C., distribuiau heroină în interiorul Penitenciarului Jilava, pe care o disimulau în diverse produse alimentare. Ei se aflau în atenţia poliţiştilor SCCO Ilfov, fiind principalii distribuitori de droguri de mare risc în incinta penitenciarului amintit.

Astfel, la data de 13 noiembrie, poliţiştii SCCO Ilfov, cu sprijinul forţelor de intervenţie specială din cadrul DPIR Ilfov şi sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teroritorial Bucureşti, au efectuat două descinderi simultane la domiciliile membrilor reţelei care acţionau în exteriorul penitenciarului, concomitent cu efectuarea controlului în incinta camerelor de detenţie, operat de către lucrătorii penitenciarului.

Ca urmare a acestor cercetări, a fost capturată cantitatea de 21,18 grame de heroină ce urma a fi introdusă în Penitenciarul Jilava prin intermediul unor produse alimentare.

Membrii reţelei au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti care a dispus arestarea, pe o perioadă de 30 de zile, a lui D.C.I., S.I., T.A.V.şi Z.C., pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Pentru ceilalţi doi membri ai reţelei, procurorii DIICOT au dispus cercetarea, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Sâmbătă, mai mulţi deţinuţi de la Jilava au protestat faţă de noile reglementări privind modalitatea de a intra condamnaţii în posesia pachetelor de la rude, un ordin al ministrului Justiţiei restricţionând introducerea ţigărilor şi alimentelor, întrucât pot fi achiziţionate în centrele din penitenciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici