Patru persoane din Bacău sunt cercetate sub control judiciar pentru înşelăciune cu telefoane mobile

Trei bărbaţi şi o femeie din judeţul Bacău au fost puşi sub control judiciar, toţi fiind suspectaţi că au înşelat zeci de persoane cu semnarea unor contracte pentru telefoane mobile, anunţă Poliţia Română.

511 afișări
Imaginea articolului Patru persoane din Bacău sunt cercetate sub control judiciar pentru înşelăciune cu telefoane mobile

Patru persoane din Bacău sunt cercetate sub control judiciar pentru înşelăciune cu telefoane mobile

Patru persoane din judeţul Bacău, trei bărbaţi şi o femeie, au fost puse sub control judiciar pentru înşelăciune, după ce, spun poliţiştii, ar fi determinat 30 de persoane să semneze contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul cumpărat şi fără a cunoaşte angajamentul de plată.

"Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde, cu sprijinul angajaţilor, semnau contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se realiza fără a cunoaşte conţinutul contractelor sau al angajamentelor de plată şi fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii susţin cei care coordonau activitatea sunt doi dintre cei patru suspecţi, fraţi în vârstă de 27 şi 30 de ani. Din anchetă a rezultat că telefoanele achiziţionate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi fraţi şi comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute în mod direct persoanelor care ofereau preţul solicitat.

La percheziţiile făcute în locuinţele lor au fost găsite parte dintre bunuri pe care le-ar fi obţinut prin înşelăciune. Vineri, cei patru au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a instituit faţă de aceştia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici