Patru persoane reţinute după ce au vândut cu acte false patru terenuri din Bucureşti

Patru persoane acuzate că au vândut mai multe terenuri din zone rezidenţiale ale Capitalei folosind documente de moştenire falsificate au fost reţinute de poliţiştii bucureşteni şi vor fi duse la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

1623 afișări
Imaginea articolului Patru persoane reţinute după ce au vândut cu acte false patru terenuri din Bucureşti

Patru persoane reţinute după ce au vândut cu acte false patru terenuri din Bucureşti (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din Poliţie, în perioada decembrie 2013 - iulie 2014, Ion Constantin (31 de ani), Maria Constantin (65 de ani), Ana Maria Mateescu (65 de ani) şi Nicolae Sterp (26 de ani) ar fi falsificat mai multe certificate de moştenitor, acte de schimb şi hotărâri judecătoreşti şi ar fi reuşit astfel să intabuleze şi să vândă patru terenuri, dintre care unul aparţinea Primăriei Capitalei.

Ultimul teren vândut de cei patru ar fi fost cumpărat de un om de afaceri, proprietarul unei firme de IT, care a plătit 200.000 de euro pentru un teren cu suprafaţa de 700 de metri pătraţi, situat pe strada Moeciu, din Sectorul 1.

De asemenea, cei patru ar fi reuşit să treacă în proprietatea unuia dintre ei, din proprietatea statului, alte două terenuri, cu suprafaţa de 3.094 metri pătraţi şi, respectiv, 877 metri pătraţi, tot din Sectorul 1.

Aceştia sunt cercetaţi pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, au făcut marţi şapte percheziţii în acest caz şi au dus la audieri opt persoane, potrivit Poliţiei Capitalei.

"În fapt, în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui grup format din doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 26 şi 66 de ani, care, folosind documente de moştenire falsificate, ar fi înşelat şi le-ar fi vândut unor persoane diverse suprafeţe de teren în zone rezidenţiale din Bucureşti", a precizat Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei sub aspectul sâvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, cu cei patru în stare de reţinere.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici