Patru urşi ţinuţi captivi în Pantelimon, eliberaţi de Vier Pfoten - VIDEO

Reprezentanţii fundaţiei de protecţie a animalelor Vier Pfoten, împreună cu poliţişti şi reprezentanţi ai altor autorităţi ale statului, au reuşit, joi, să elibereze patru urşi tineri care erau ţinuţi şi crescuţi în captivitate de o familie din oraşul ilfovean Pantelimon.

260 afișări
Imaginea articolului Patru urşi ţinuţi captivi în Pantelimon, eliberaţi de Vier Pfoten - VIDEO

Patru urşi ţinuţi captivi în Pantelimon, eliberaţi de Vier Pfoten (Imagine: Mihai Vasile/Mediafax Foto)

Cel mai vârstnic dintre urşi are un an şi patru luni, iar ceilalţi trei au aproximativ patru luni fiecare, informează Vier Pfoten.

"Animalele au ajuns să fie private de viaţa din mediul lor natural întrucât s-au născut într-un circ ambulant italian. Membrii familiei care a deţinut urşii până în prezent sunt foşti angajaţi la circ şi intenţionau să-i dreseze pentru viitoare spectacole din circuri", potrivit reprezentanţilor Fundaţiei.

Aceştia acuză faptul că urşii au trăit, încă din primele luni de viaţă, într-un spaţiu restrâns, "de câţiva metri pătraţi". Nefiind îngrijiţi, la momentul preluării lor, aceştia prezentau "semne de malnutriţie şi ale unei dezvoltări deficiente".

Cele patru animale au fost consultate medical şi, după evaluare, reprezentanţii Fundaţiei au decis ca cei mici să ajungă în Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani Harghita pe care organizaţia îl administrează, iar cel de un an şi patru luni să ajungă în rezervaţia de urşi de la Zărneşti, din judeţul Braşov, administrată şi aceasta de o organizaţie nonguvernamentală.

"Aceste animale nu mai pot fi eliberate în sălbăticie deoarece, după atâta timp petrecut în preajma oamenilor, le va fi foarte greu să se adapteze vieţii în libertate. În centrele în care urmează să fie transportaţi, urşii vor putea trăi în condiţii asemănătoare vieţii în libertate şi se vor putea bucura de compania semenilor lor", menţionează Fundaţia.

Alături de reprezentanţii Vier Pfoten, la ridicarea urşilor ţinuţi captivi în comuna Pantelimon au mai participat şi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov şi ai Poliţiei Judeţului Ilfov.

Video Stirileprotv.ro

Vier Pfoten aminteşte că deţinerea de animale salbatice de către persoane neautorizate este infracţiune, fiind pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau amendă penală de până la 10.000 de lei, fără a preciza dacă şi familia din comuna Pantelimon a primit vreo amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici