”Pelerin în Bucovina”, lansat cu un pelerinaj al motocicliştilor de la Cetatea de Scaun la Putna - FOTO, VIDEO

Programul ”Pelerin în Bucovina”, care se desfăşoară anual în judeţul Suceava în apropierea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, a fost lansat, sâmbătă, cu pelerinajul a peste 160 de motociclişti din toată ţara, aceştia urmând să parcurgă traseul Cetatea de Scaun a Sucevei-Putna.

1084 afișări
Imaginea articolului ”Pelerin în Bucovina”, lansat cu un pelerinaj al motocicliştilor de la Cetatea de Scaun la Putna - FOTO, VIDEO

”Pelerin în Bucovina”, lansat cu un pelerinaj al motocicliştilor de la Cetatea de Scaun la Putna - FOTO, VIDEO

Peste 160 de motociclişti, unii având drapele cu mesajul "Hai în Bucovina”, au plecat, sâmbătă, de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, pe un traseu de pelerinaj până la mănăstirea Putna, trecând şi pe la Sanctuarul Catolic din Cacica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloana de motociclişti se întinde pe aproape doi kilometri şi este supravegheată de echipaje de Poliţie rutieră, iar în localitatea Vârfu Dealului, coloanei i s-a alăturat şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a venit cu un ATV cu steag ”Hai în Bucovina” şi i-a însoţit pe motociclişti câţiva kilometri, până la Basilica Minor din Cacica.

Manifestările vor continua în 7 august, cu un pelerinaj al bicicliştilor, care vor parcurge traseul Cetatea de Scaun a Sucevei-Mănăstirea Humorului-Cacica-Mănăstirea Putna.

Totodată, doritorii pot face pelerinaje pe trasee montane de la spre Cacica, Mănăstirea Humorului, Suceviţa sau Putna, iar pentru grupuri de 10-15 persoane, care fac solicitări, voluntari ai Salvamont îi pot însoţi.

Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi ca zeci de mii de pelerini să participe la slujbele oficiate cu prilejul sărbătorii creştine Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Putna, la Sanctuarul Catolic din Cacica sau la Mănăstirea armenească Hagigadar din apropierea municipiului Suceava.

Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat "Pelerin în Bucovina" presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie - 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici