Pensionar din Vaslui, executat silit pentru o datorie de peste 730.000 lei la Finanţele Publice

Un pensionar în vârstă de 62 de ani, din municipiul Vaslui, este executat silit de Casa Judeţeană de Pensii pentru o datorie de peste 730.000 lei pe care o are la Administraţia Finanţelor Publice, prin poprirea făcută, debitul urmând a fi stins, teoretic, în 194 de ani.

203 afișări
Imaginea articolului Pensionar din Vaslui, executat silit pentru o datorie de peste 730.000 lei la Finanţele Publice

Pensionar din Vaslui, executat silit pentru o datorie de peste 730.000 lei la Finanţele Publice (Imagine: Shutterstock)

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui a trecut la executarea silită, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a unui pensionar care datorează Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Vaslui suma de 731.703 lei, reprezentând datorii acumulate la bugetul de stat.

Potrivit conducerii AFP Vaslui, suma reprezintă obligaţii fiscale pe care pensionarul nu şi le-a plătit în perioada când deţinea o societate comercială.

"Persoanei în cauză i s-a atras răspunderea materială pentru introducerea în faliment a societăţii comerciale la care a fost administrator. Noi, ca şi organ fiscal, ne-am îndreptat împotriva sa şi, în baza unei sentinţe definitive şi irevocabile, am obţinut titlu executoriu asupra veniturilor pe care le obţine în prezent", a declarat, luni, directorul AFP Vaslui, Ion Pavăl.

Pe baza hotărârii de executare silită, CJP Vaslui îi reţine pensionarului respectiv câte 313 lei pe lună, ceea ce reprezintă jumătate din pensia pe care o primeşte de la stat, suma maximă permisă de lege.

Astfel, în aceste condiţii, debitul către AFP Vaslui ar urma să fie stins, teoretic, după 194 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici