Pentru prima dată în istoria Armatei României un pilot de supersonice devine şef al SMG

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că pentru prima dată în istoria recentă a Armatei României un pilot de avioane supersonice de luptă preia cea mai înaltă demnitate militară, cea de şef al Statului Major General.

210 afișări
Imaginea articolului Pentru prima dată în istoria Armatei României un pilot de supersonice devine şef al SMG

Oprea: Pentru prima dată în istoria Armatei României un pilot de supersonice devine şef al SMG (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Îi urez succes domnului general Ştefan Dănilă, în misiunea nobilă şi dificilă, în acelaşi timp, pe care o primeşte astăzi. Este şi un moment cu semnificaţii aparte, întrucât pentru prima dată în istoria recentă a Armatei României, un pilot de avioane supersonice de luptă preia cea mai înaltă demnitate militară", a declarat Oprea la ceremonia de predare-primire a şefiei SMG şi a drapelului de luptă al SMG.

El a mai spus că Statul Major General reprezintă "creierul şi inima Armatei Române" şi că acest organism trebuie să funcţioneze ca un mecanism eficient şi profesionist.

De asemenea, Oprea a afirmat că mandatului fostului şef al SMG, amiralul Gheorghe Marin, a fost marcat de transformări, evoluţii importante, provocări şi încercări în mediul de securitate internaţional.

"În următoarea perioadă, Statul Major General trebuie să acţioneze ferm pentru îndeplinirea angajamentelor militare asumate de ţara noastră în cadrul NATO, Uniunii Europene şi celorlalte organizaţii şi organisme internaţionale, adaptarea cadrului legislativ pentru afirmarea intereselor militare ale României în cadrul comunităţii europene şi euroatlantice, pentru continuarea procesului de transformare a Armatei şi dezvoltarea capacităţii de decizie şi acţiune a organismului militar. Anul 2011 trebuie privit cu încredere. Pentru a ne îndeplini obiectivele propuse trebuie să lucrăm în echipă, să abordăm cu curaj şi realism sarcinile ce revin institutiei noastre şi să dovedim că suntem adevăraţi profesionişti în tot ceea ce facem", a mai arătat ministrul.

Amiralul Gheorghe Marin i-a predat generalului Ştefan Dănilă comanda SMG şi drapelul de luptă, ultimul îngenunchind şi sărutând steagul.

La ceremonial au mai participat, printre alţii, fostul şef al SMG, Mircea Chelaru, şefii SIE şi SRI, Răzvan Mihai Ungureanu şi George Maior, procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi fostul ministru al Apărării, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici