Percheziţii cu scandal la Strehaia. Jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre

Noi percheziţii ale anchetatorilor au avut loc, joi dimineaţă, în localitatea mehedinţeană Strehaia, fiind vizate două pesoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 350.000 de euro, iar în timpul descinderilor jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre de rudele suspecţilor.

209 afișări
Imaginea articolului Percheziţii cu scandal la Strehaia. Jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre

Percheziţii cu scandal la Strehaia, unde jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Joi dimineaţă, anchetatorii au descins la două palate ale romilor din Strehaia pentru a ridica două persoane - o femeie în vârstă de 51 de ani şi fiul său de 33 de ani - suspectate de evaziune fiscală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, femeia este administratorului unei firme care a emis mai multe acte contabile pentru vânzarea unor bunuri, însă în realitate tranzacţiile nu au avut loc. Lohon a explicat că în urma acestor tranzacţii fictive firma s-a sustras de la plata impozitului pe profit şi a dedus ilegal TVA, prejudiciul fiind de 350.000 de euro.

Conform anchetatorilor, activitatea infracţională s-a derulat în perioada 2009-2010.

În timpul descinderilor de joi dimineaţă, jurnaliştii prezenţi în faţa unuia dintre palatele vizate au fost atacaţi cu pietre de către vecinii şi rudele suspecţilor. De asemenea, cameramanul unei televiziuni a fost agresat de o femeie care l-a împins şi i-a lovit camera.

În urma percheziţiilor poliţiştii au ridicat mai multe documente, bani, dar şi două autoturisme.

Cele două persoane suspectate de evaziune fiscală au fost duse la audieri, procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi urmând să decidă dacă vor fi reţinute.

Mai multe percheziţii au avut loc şi marţi la Strehaia, fiind vizate persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. Şi atunci, poliţiştii care au participatla descinderi, dar şi jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre de proprietarii palatelor la care au avut loc percheziţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici