Percheziţii DIICOT la casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii. Casa de avocatură: Investigaţia nu vizează firma sau avocaţii săi, ci un client

Procurorii DIICOT au percheziţionat, joi, o casa de avocatură, pentru a ridica înscrisuri într-un dosar care vizează prejudicierea unor firme care făceau comerţ cu produse farmaceutice.

1717 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DIICOT la casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii. Casa de avocatură: Investigaţia nu vizează firma sau avocaţii săi, ci un client

Percheziţii DIICOT la casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Surse judiciare au spus, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile au fost făcute la firma de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii.

Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de "un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale cu sediul în Olanda şi Cipru", se spune într-un comunicat al DIICOT.

Conform comunicatului, procurorii DIICOT au făcut o percheziţie la sediul unei case de avocatură "pentru ridicarea de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi".

În acest caz, a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracţiunilor constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă , din 18 mai 2015.

În cele 17 tranzacţii bancare au fost transferaţi aproape 37 de milioane de lei, au mai spus, pentru MEDIAFAX, sursele judiciare.

Ţuca Zbârcea şi Asociaţii: Investigaţia DIICOT nu vizează firma sau avocaţii săi, ci un client

Procurorii DIICOT nu au percheziţionat casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, ci au efectuat o procedură de ridicare a unor documente privind tranzacţiile unui client, care au fost puse la dispoziţie, au declarat joi pentru MEDIAFAX reprezentanţii societăţii.

"Nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură legală de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client. Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia", au afirmat reprezentanţii societăţii de avocatură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici