Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Timiş, la membrii unei reţele de evaziune şi spălare de bani

Cincisprezece percheziţii au loc, joi, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj şi Timiş, la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China şi spălare de bani, prejudiciul fiind de două milioane de lei.

94 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Timiş, la membrii unei reţele de evaziune şi spălare de bani

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Timiş, la membrii unei reţele de evaziune şi spălare de bani (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac, joi dimineaţă, 15 percheziţii domiciliare - 11 în Bucureşti, două în judeţul Ilfov, una în judeţul Cluj şi una în judeţul Timiş -, la membrii unei grupări infracţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reţeaua acţiona în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj, arată sursa citată.

În urma cercetărilor, a reieşit că reţeaua infracţională, formată din nouă persoane, era condusă de un cetăţean român de origine arabă.

"Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada aprilie 2011 - noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 de firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum şi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip «fantomă». De asemenea, în circuitele comerciale, suspecţii ar fi introdus inclusiv persoane cu identităţi false", se arată în comunicat.

Cele nouă persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 2.000.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici