Percheziţii în închisori: Telefoane, arme albe, droguri şi alcool, găsite în celule

Peste 550 de angajaţi din sistemul penitenciar, jandarmi şi studenţi de la Academia de Poliţie au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii în închisorile Jilava, Galaţi şi Aiud, în urma raziilor fiind găsite 62 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 26 de litri de alcool şi 66 de arme albe.

261 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în închisori: Telefoane, arme albe, droguri şi alcool, găsite în celule

Percheziţii în închisori: Telefoane, arme albe, droguri şi alcool, găsite în celule (Imagine: Clausiu Irimie/Mediafax Foto)

La "exerciţiul tehnico-tactic de alarmare simultană" au participat 427 de angajaţi din penitenciarele Brăila, Tichileşti, Focşani, Tulcea, Gherla, Deva, Târgu Mureş, Giurgiu, Colibaşi, Ploieşti, Târgşor, Centrul de Reeducare Minori Găeşti şi Rahova, precum şi de la Subunitatea de Pază şi Escortare Deţinuţi Transferaţi. Alături de ei, la exerciţiu au participat 79 de jandarmi şi 50 de studenţi de la Academia de Poliţie. Echipele au percheziţionat 319 celule şi 1.709 deţinuţi.

În timpul percheziţiilor de marţi au fost descoperite 62 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, un "pacheţel" al cărui conţinut "a fost prezumat ca fiind o substanţă stupefiantă", 45 de încărcătoare de telefon mobil, zece dispozitive hands-free, 26 de litri de alcool şi 66 de arme albe.

"Dincolo de scopul principal al exerciţiului, acela de combatere a traficului de droguri şi a introducerii de obiecte interzise în spaţiul de detenţie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor verifică în acest fel modul de dispunere şi prezentarea la exerciţiul de alarmare a personalului din unităţile penitenciare, modul de organizare şi acţiune în diverse situaţii critice, precum şi alte eventuale încălcări ale normelor interne", explică reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), într-un comunicat dat publicităţii marţi după-amiază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici