Percheziţii în patru judeţe la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul, şapte milioane de euro

Procurorii DIICOT de la Craiova au făcut, joi, 19 percheziţii în Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sedii ale unor societăţi comerciale, într-un caz în care sunt vizate şapte persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de şapte milioane de euro.

158 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în patru judeţe la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul, şapte milioane de euro

Percheziţii în patru judeţe la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul, şapte milioane de euro (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării vizate în acest dosar sunt suspectaţi că, în perioada septembrie 2013 - august, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii.

Astfel, susţine DIICOT, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme Succes transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Pentru că planul de reorganizare judiciară nu era viabil - de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute - până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu), mai spun procurorii.

La percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici