Percheziţii în Sibiu şi Cluj-Napoca, la traficanţi de canabis. Reţeaua folosea minori pentru a preda stupefiantele

Poliţiştii au descins vineri la locuinţele unor traficanţi de droguri din Sibiu şi Cluj-Napoca, fiind suspectaţi că au adus canabis din Spania şi Germania, prin serviciile de coletărie, şi ar fi folosit şi minori pentru a preda stupefiantele, la percheziţii fiind găsite patru kilograme de canabis.

749 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Sibiu şi Cluj-Napoca, la traficanţi de canabis. Reţeaua folosea minori pentru a preda stupefiantele

Percheziţii în Sibiu şi Cluj-Napoca, la traficanţi de canabis. Reţeaua folosea minori pentru a preda stupefiantele (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi procurorii DIICOT - Sibiu au făcut percheziţii în 20 de locuinţe din municipiul Sibiu şi într-un imobil din Cluj-Napoca.

În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT - Sibiu, 21 de persoane puse sub învinuire pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

De asemenea, anchetatorii vor pune în executare şi 20 de mandate de aducere pentru consumatori, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate patru kilograme de canabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

Membrii grupării ar fi adus drogurile din Spania şi Germania, prin serviciile de coletărie sau cu ajutorul unor apropiaţi, cu autocarul, ascunse în bagaje.

"Din investigaţii a rezultat faptul că gruparea infracţională, constituită în scopul desfăşurării de activităţi pe linia traficului ilicit de droguri pe raza judeţului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie", a precizat Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării vindeau canabis stradal, către diferiţii consumatori, la preţul de 60-70 de lei gramul, "clienţii fiind dirijaţi către unul sau altul dintre suspecţi în funcţie de gradul de ocupare al acestora".

"Din investigaţii a reieşit că aceştia se foloseau în activitatea infracţională şi de minori, pe care îi trimiteau uneori să le predea marfa celorlalţi colaboratori ai lor", a precizat sursa citată.

La percheziţii participă şi poliţişti de la IPJ Sibiu şi luptători de intervenţie rapidă de la Serviciile de Acţiuni Speciale Sibiu şi Alba. Ancheta s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici