Percheziţii la cadre medicale, acuzate că au luat mită pentru a simula vaccinarea anti-COVID

Ofiţerii anticorupţie din Mehedinţi fac, miercuri, percheziţii la cadre medicale bănuite că au simulat vaccinarea în trei cabinete, iar la schimb primeau sume de bani, cuprinse între 150 şi 300 de euro pentru un certificat de vaccinare.

936 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la cadre medicale, acuzate că au luat mită pentru a simula vaccinarea anti-COVID

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, fac 12 percheziţii domiciliare la diferite locaţii de pe raza judeţului Mehedinţi. Au fost puse în mişcare 14 mandate de aducere şi s-au percheziţionat 11 percheziţii asupra unor autovehicule.

Cercetările se fac într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe cadre medicale, asistenţi medicali şi medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale. Acuzaţiile sunt de luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals intelectual, fals informatic şi uz de fals.

Practic, sunt vizate cadre medicale care, în schimbul unor sume de bani primite de la mai multe persoane, au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2, după care au atestat în registrele de evidenţă ale cabinetelor medicale, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

„De asemenea, au implementat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (R.E.N.V) date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare COVID-19, în mod ilegal, eludând astfel restricţiile impuse de autorităţile române. În activitatea infracţională derulată, cadrele medicale au fost ajutate si de intermediari (persoane din anturajul acestora) care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, sume cuprinse între 150 şi 300 euro pentru fiecare imunizare fictivă, precum şi de remiterea ulterioară a banilor către acestea”, potrivit DGA.

La percheziţiilor domiciliare se urmăreşte identificarea şi ridicarea bunurilor şi înscrisurilor ce fac obiectul cercetărilor, a sumelor de bani ce ar putea constitui obiectul infracţiunilor de corupţie şi alte bunuri relevante pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici