Percheziţii la Craiova, Zimnicea şi Bucureşti: Grupare specializată în fraude bancare, destructurată

O grupare specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată, în noaptea de miercuri spre joi, de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, în urma a şapte descinderi la Craiova, Zimnicea şi Bucureşti.

1100 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Craiova, Zimnicea şi Bucureşti: Grupare specializată în fraude bancare, destructurată

Percheziţii la Craiova, Zimnicea şi Bucureşti: Grupare specializată în fraude bancare, destructurată (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au prins, în noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din localitatea Zimnicea care avea într-un rucsac aparatură folosită la clonarea de carduri bancare.

"În rucsac au fost găsite un laptop, cabluri de date, piese de bancomat. El venise la Craiova pentru a-şi îmbunătăţi echipamentele", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful BCCO Craiova, comisar-şef Silviu Văcaru.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, în noaptea de miercuri spre joi, şapte percheziţii în locuinţe din Craiova, Zimnicea şi Bucureşti.

"Au fost făcute cinci percheziţii la Craiova, una la Zimnicea şi una la Bucureşti, acolo unde această persoană din Zimnicea locuieşte fără forme legale", a declarat comisar-şef Silviu Văcaru.

Între cei vizaţi de descinderile anchetatorilor s-au numărat şi Adrian Poşulescu, arestat în 2007 în urma unei comisii rogatorii cu procurorii francezi într-un dosar de infracţiuni informatice, alături de Stelian Ionescu, zis Stelian Dragavei.

De asemenea, una dintre descinderile poliţiştilor şi procurorilor a vizat locuinţa lui Laurenţiu Capotescu, zis "Pătatu", membru al grupării "Frăţia", trimis în judecată alături de Costel Iancu, fostul preşedinte al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), într-un dosar de sechestrare de persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, la sediul DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, erau audiaţi Gănescu Decebal-Simion, Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Poşulescu Adrian şi Poenaru Covaci Junior.

Cercetările în acest caz au fost făcute împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Craiova şi lucrători ai SPIR.

Una dintre persoanale vizate în acest dosar, Stelian Ionescu, este membru al unei reţele de fraude informatice care acţiona în Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Olanda. Bărbatul, care a fost reţinut şi în 2007, era concubinul procurorului Claudia Budiană de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

În urma acestui caz, procurorul Claudia Budiană a fost revocată din funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind transferată, pentru aproximativ un an, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În iulie 2009, procurorul Claudia Budiană şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici