Percheziţii la mai multe persoane, inclusiv cetăţeni străini, suspectate de evaziune de 5 milioane de euro

Procurorii şi poliţiştii fac, joi, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la reprezentanţii unor firme suspectaţi de evaziune fiscală, prin care au produs un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, printre suspecţi fiind şi cetăţeni străini.

1319 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la mai multe persoane, inclusiv cetăţeni străini,  suspectate de evaziune de 5 milioane de euro

Percheziţii la mai multe persoane, inclusiv cetăţeni străini, suspectate de evaziune de 5 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto / Ciprian Sterian)

Potrivit anchetatorilor, zece persoane, între care şi cetăţeni străini, sunt suspectate că, prin intermediul mai multor firme, ar fi încheiat tranzacţii fictive pentru a deduce TVA.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice de la Poliţia Sector 5, pentru trei dintre suspecţi fiind emise mandate de aducere, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei şi Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Prejudiciul produs în acest caz, prin evaziune fiscală, a fost estimat de anchetatori la cinci milioane de euro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici