Percheziţii la persoane suspectate că au spălat 100 de milioane de euro

Poliţiştii bucureşteni au descins, miercuri, la cinci adrese din Bucureşti şi Buzău, într-un dosar care vizează spălarea unei sume care se ridică la 100 de milioane de euro şi o evaziune fiscală de aproximativ 500.000 de euro, în urma comerţului cu produse IT, informează Poliţia Capitalei.

276 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la persoane suspectate că au spălat 100 de milioane de euro

Percheziţii la persoane suspectate că au spălat 100 de milioane de euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La această oră, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, cu spijinul luptătorilor din cadrul structurii de acţiuni speciale a Poliţiei Capitalei, fac cinci percheziţii domiciliare şi controale la mai multe adrese şi societăţi comerciale din Bucureşti şi Buzău, ai căror administratori sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Conform sursei citate, acţiunea a fost declanşată după ce anchetatorii au obţinut date potrivit cărora mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, ar fi prejudiciat statul, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor cheltuieli fictive.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale, suspecţii ar fi importat componente PC, camere video şi laptopuri, pe care nu le-ar fi trecut şi în evideţele contabile.

Poliţiştii au estimat că prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a evaziunii fiscale este de aproximativ 500.000 de euro, însă, spun anchetatorii, există indicii şi cu privire la faptul că reprezentanţii acestor societăţi ar fi reuşit să spele aproximativ 100 de milioane de euro.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare trei mandate de aducere.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, sunt verificate, în total, 12 persoane, iar, printre societăţile comerciale controlate se numără Easymag Data, Easymag Shop şi Easymag Shop Upgrade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici