Percheziţii la Primăria Eşelniţa din Mehedinţi, la persoane bănuite de deturnare de fonduri

Poliţiştii din Mehedinţi efectuează, marţi, cinci percheziţii la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune şi falsuri, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că este vorba de Primăria Eşelniţa, prejudiciul în cauză fiind de 1,5 milioane de lei.

1241 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Primăria Eşelniţa din Mehedinţi, la persoane bănuite de deturnare de fonduri

Percheziţii la Primăria Eşelniţa din Mehedinţi, la persoane bănuite de deturnare de fonduri

"În perioada 2012 – 2015, reprezentanţii unei instituţii ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situaţii de lucrări nereale, ar fi schimbat destinaţia fondurilor alocate şi ar fi folosit în interes personal bani din casieria unităţii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituţiei publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora şi fără să se opereze tranzacţia în documentele de evidenţă ale instituţiei.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au loc la Primăria Eşelniţa, vizaţi fiind primarul Ioan Ciuru, dar şi o contabilă, o casieră dar şi un consilier local.

Prejudiciul cauzat instituţiei a fost estimat la 1.500.000 de lei.

Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pentru audieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici