FOTO Mai multe faleze din Eforie, afectate de alunecări de teren din cauza precipitaţiilor şi a eroziunii

Mai multe faleze din Eforie sunt afectate de alunecări de teren din cauza precipitaţiilor şi a eroziunii, Primăria cerând urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample de consolidare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1111 afișări
Imaginea articolului FOTO Mai multe faleze din Eforie, afectate de alunecări de teren din cauza precipitaţiilor şi a eroziunii

Mai multe faleze din Eforie, afectate de alunecări de teren din cauza precipitaţiilor şi a eroziunii

Potrivit administraţiei locale, cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut în ultima perioada au făcut ca procesul de eroziune şi alunecare a falezelor din Eforie Nord şi Sud să reînceapă şi să se accentueze.

„Ţinând cont de această situaţie de risc, ce depăşeşte competenţa şi posibilităţile logistice şi financiare ale administraţiei publice locale, primarul oraşului Eforie, Robert Nicolae Şerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, prezentând situaţia din teren”, se arată într-un comunicat al Primăriei Eforie.

Potrivit sursei citate, sunt afectate de alunecări de teren zonele din strada Gării, pe malul Lacului Techirghiol, şi faleza din zona Cazino - Capul Turcului, ambele din Eforie Sud, dar şi Zona Belona - Complex Apolonia, din Eforie Nord.

„Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zonă în care, cu câţiva ani în urma, ABADL a intervenit prin lucrări de consolidare (Zona Cazino - Capul Turcului) şi este vizibil de la zi la zi mai mult”, mai precizează autorităţile locale.

Zonele afectate de alunecare sunt monitorizate în permanenţă, primarul oraşului dispunând efectuarea unei expertize tehnice pe strada Gării, unde s-a constatat că surparea străzii a avansat.

Totodată, edilul el a cerut ca, mai ales după ploi, să se intensifice lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate şi să fie montate panouri de avertizare a pericolului.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţa pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale. Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituţiile abilitate prin care prezintă complexitatea şi gravitatea situaţiei din teren şi solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample şi reale de consolidare a falezelor din oraşul Eforie”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici