Percheziţii la traficanţi de migranţi în Satu Mare şi Bihor

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Satu Mare fac joi cinci percheziţii la persoane bănuite de trafic de migranţi, în judeţele Satu Mare şi Bihor.

188 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la traficanţi de migranţi în Satu Mare şi Bihor

Percheziţii la traficanţi de migranţi în Satu Mare şi Bihor

Potrivit IPJ Satu Mare, în decembrie 2022, în judeţul Satu Mare, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, care ar fi facilitat migraţia ilegală a unor cetăţeni de origine afro-asiatică, majoritatea intraţi legal în România, dar care ar fi urmărit să ajungă ilegal în diferite state din Europa.

Din cercetările efectuate a reieşit că, membrii grupului ar fi preluat migranţi de pe teritoriul României, în special din municipiul Timişoara, şi ar fi organizat transportul acestora, prin recrutarea mai multor şoferi, care ar fi asigurat deplasare pe segmente de drum, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, la puncte de trecere situate în judeţele Satu Mare şi Bihor.

Ulterior, migranţii ar fi fost preluaţi de pe teritoriul Ungariei şi transportaţi mai departe de către membrii reţelei, până în ţările de destinaţie.

La sediul DIICOT Satu Mare vor fi duse mai multe persoane în vederea audierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici