Percheziţii la un salon clandestin de masaj erotic din Iaşi, unde erau exploatate sexual minore

Procurorii au făcut şase percheziţii în Iaşi, una dintre ele la un salon de masaj erotic, ai căror administratori, soţ şi soţie, racolau fete, inclusiv minore, pentru a le exploata sexual. Înainte de a fi angajate, victimele susţineau un "test", iar câştigurile "mari" promise erau de 200 euro lunar.

3371 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la un salon clandestin de masaj erotic din Iaşi, unde erau exploatate sexual minore

Percheziţii la un salon clandestin de masaj erotic din Iaşi, unde erau exploatate sexual minore (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Procurorii DIICOT Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut şase percheziţii pe raza municipiului Iaşi, dintre care cinci domiciliare. Una dintre percheziţii a vizat un salon de masaj erotic, cinci oameni fiind suspectaţi în acest caz de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism în formă continuată.

"În cauză s-a reţinut că începând cu anul 2016 şi până în prezent, în zona centrală a municipiului Iaşi, a funcţionat clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecţi, soţ şi soţie, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului", se arată într-un comunicat al DIICOT, remis joi MEDIAFAX.

Tinerele erau recrutate de către administrator cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural şi urban, cu o situaţie financiară precară.

Înainte însă de a fi angajate la salon, fetele susţineau un ,,test”, în sensul că bărbatul le determina pe acestea să întreţină raporturi sexuale cu el.

El le promitea la schimb câştiguri "mari" de bani, respectiv 200 euro/lună, cazare în oraş pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de operaţii estetice sau aplica metoda ”lover boy” pentru ca victimele să devină mai uşor de manipulat.

Tinerele erau recrutate prin anunţuri în presă, chiar şi printr-o aplicaţie de anunţuri online, atât din România, cât şi din Republica Moldova.

După ce fetele treceau "testul", erau plasate soţiei sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienţilor şi plăţi.

"Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuinţă, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a oraşului. Dacă iniţial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întreţină raporturi sexuale cu clienţii", potrivit sursei citate.

Mai mult, unele dintre victime ajungeau în final să practice prostituţia în apartamente închiriate, puse la dispoziţie de către suspecţi.

Procurorii au constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001.

La percheziţii au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă iar într-o locaţie închiriată pentru practicarea prostituţiei, a fost găsită o minoră.

La sediul DIICOT-S.T.Iaşi vor fi aduse, pentru audiere, cinci persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici