Pericol de avalanşă în munţii Rodnei. Cum se prezintă situaţia în Făgăraş

Potrivit ANM, este risc avansat de avalanşă în munţii Rodnei şi risc moderat în munţii Făgăraş, Parâng, Bucegi, Ţarcu, Călimani-Bistriţei şi Vlădeasa-Muntele Mare.

122 afișări
Imaginea articolului Pericol de avalanşă în munţii Rodnei. Cum se prezintă situaţia în Făgăraş

Pericol de avalanşă în munţii Rodnei. Cum se prezintă situaţia în Făgăraş

În munţii Rodnei, stratul de zăpada este prezent atât în zonele înalte, cât şi în cele mai joase şi în mare parte stabilizat.

În următoarele 48 de ore, sunt aşteptate ninsori local însemnate cantitativ, ce vor depune pe alocuri 20-30 cm de zăpadă proaspătă.

„Vântul intens va spulbera o mare parte din zăpadă în zonele adăpostite şi pe văi şi va forma în altitudine plăci de vânt, de grosimi variabile. Atât la suprasarcini, cât şi natural, pe pantele mai înclinate, riscul declanşării unor avalanşe de dimensiuni mici şi izolat medii va fi însemnat la peste 1800 m”, transmite ANM.

De asemenea, este risc moderat în munţii Făgăraş, Parâng, Bucegi, Ţarcu, Călimani-Bistriţei şi Vlădeasa-Muntele Mare.

Meteorologii susţin că cel mai mare strat de zăpadă se înregistrează marţi la Bâlea Lac, 74 de centimetri, urmat de 54 cm la Vf. Călimani şi 46 cm la Stâna de Vale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici