Pericol de inundaţie la staţia o de pompare din Vâlcea

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile avertizează că staţia de pompare a Hidrocentrale SA din localitatea Galicea (Vâlcea) ar putea fi inundată, duminică, din cauza infiltraţiilor apărute în digul părăului Topolog.

2 afișări
Imaginea articolului Pericol de inundaţie la staţia o de pompare din Vâlcea

Localitatea Galicea, parâul Topolog (arhivă)

Potrivit Centrului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma precipitaţiilor din ultimile două zile, digul pârâului Topolog a fost avariat de ape, pe malul drept în zona breşei făcută în luna martie.

Apele Topologului s-au extins pe o suprafaţă de 20 de metri lungime, atingând adâncimi de trei - patru metri.

"În dig au apărut infiltraţii care au determinat inundarea a patru hectare de teren agricol şi, în situaţia în care apele cresc, este pericol de inundare a staţiei de pompare aparţinând SC Hidrocentrale SA", avertizează Ministerului Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici