Perioada de înscriere pentru programul de Internship la Guvern a fost prelungită până pe 26 mai

Guvernul a prelungit perioada de înscriere pentru programul de Internship pe anul 2019 cu o săptămână, până pe 26 mai. Executivul din Palatul Victoria a pus la dispoziţie 200 de locuri în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice pentru acest program.

167 afișări
Imaginea articolului Perioada de înscriere pentru programul de Internship la Guvern a fost prelungită până pe 26 mai

Perioada de înscriere pentru programul de Internship la Guvern a fost prelungită până pe 26 mai

Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, în perioada 6-15 mai cu studenţii din marile centre universitare: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava, Cluj şi Timişoara, arată un comunicat emis de Guvern.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a Programului de Internship este structurat astfel:

10 aprilie -26 mai: depunerea candidaturilor;
27 - 28 mai: evaluarea dosarelor;
29 mai: publicarea rezultatelor;
29 mai - 5 iunie: evaluarea aplicaţiilor;
6 iunie: publicarea rezultatelor;
12 iunie - 26 iunie: interviuri Skype;
28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;
15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.
Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/

"Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Tinerii interesaţi au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea internilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice", conform sursei citate.

Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară, în cuantum de 2.080 lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici