Permis de acces în Deltă, contra unei taxe de 20 de lei - VIDEO

Intrarea turiştilor în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este posibilă numai în baza permisului de acces obţinut după achitarea unei taxe de 20 de lei de persoană.

261 afișări
Imaginea articolului Permis de acces în Deltă, contra unei taxe de 20 de lei - VIDEO

Permis de acces în Deltă, contra unei taxe de 20 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Un comunicat de presă al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) menţionează obligativitatea achitării acestei taxe, instituită printr-un ordin emis la 19 mai de către ministrul Mediului Nicolae Nemirschi.

Permisul poate fi obţinut de luni până vineri, între orele 8.00 - 16.00, la sediul ARBDD Tulcea, la Centrul de documentare şi educaţie ecologică Crişan, la Centrul de informare Sulina, precum şi de la "agenţii ecologi ai ARBDD din teritoriu".

Comunicatul menţionează că intrarea în perimetrul protejat fără permis de acces constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 de lei la 50.000 de lei pentru persoane juridice.

ARBDD invocă un ordin publicat în 29 mai în Monitorul Oficial, care stabileşte tarifele pentru lucrările şi serviciile prestate de Administraţia Rezervaţiei la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.

Astfel, ghidarea vizitatorilor în rezervaţie se plăteşte cu 200 lei/zi, transportul cu amabarcaţiune cu motor de 300CP se taxează cu 270 de lei pe oră.

Video Stirileprotv.ro

 

Permisul de acces pentru nave şi ambarcaţiuni, precum şi pentru autovehicule, este taxat cu 100 de lei pe an. Taxa de acces pentru persoane trebuie achitată la fiecare intrare.

Permisul de fotografiere în scop comercial, ca şi cel de filmare în acelaşi scop se obţin în schimbul unei taxe de 100 de lei pe acţiune. Permisul de fotografiere/filmare în scop educativ şi de popularizare costă 50 de lei. Aceeaşi sumă este achitată şi pentru permisul de cercetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici