Perseide 2021. Când se vor vedea cele mai multe stele căzătoare

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunţat, luni, reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

3703 afișări
Imaginea articolului Perseide 2021. Când se vor vedea cele mai multe stele căzătoare

Perseide. Maximul curentului de meteori se va vedea în noaptea de 12 spre 13 august

Conform acestora, în mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiţi să iasă în afara oraşelor şi să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopţii, până dimineaţă.

„Priviţi minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceţi o mică pauză şi reluaţi observaţiile. Nu prea contează în ce direcţie priviţi, cât timp nu vă uitaţi în pământ sau la telefon”, spus specialiştii.

Aceştia susţin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numeşte meteorit”, au mai informat reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici