Video Persoane suspectate de exploatare sexuală şi trafic internaţional de persoane, ridicate de DIICOT

Şapte persoane din judeţul Argeş, suspectate de exploatare sexuală şi trafic internaţional de persoane, inclusiv de minore, au fost ridicate de poliţişti şi duse la audieri la sediul DIICOT Piteşti, fiind audiaţi şi alţi 27 de complici, martori, victime şi clienţi.

271 afișări

Argeşenii ar fi exploatat sexual peste 50 de tinere, printre care zece minore, obţinând profituri de 500.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

Tinerele erau exploatate atât în ţară, cât şi în alte ţări din Europa, precum Spania sau Grecia.

Cercetările poliţiştilor de la crimă organizată au evidenţiat că suspecţii au racolat, cazat, exploatat sexual prin constrângere fizică şi psihică, între 2007 şi 2010, peste 50 de tinere, printre care zece minore, majoritatea din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Astfel, gruparea a obţinut câştiguri de peste 500.000 de euro, bani care au fost investiţi în cumpărarea de vile, apartamente, terenuri şi autoturisme de lux. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus sechestru asigurator pe bunurile respective.

Cei şapte au fost prinşi în urma a nouă descideri făcute miercuri, pe raza judeţului Argeş. Poliţiştii i-au condus la audieri pe E. V., de 35 de ani, din comuna Leordeni, judeţul Argeş, N. C., de 32 de ani, din comuna Priboieni, judeţul Argeş, E. N., de 60 de ani, din comuna Leordeni, judeţul Argeş, N. A., de 21 de ani, din oraşul Topoloveni, judeţul Argeş, N.V., de 21 de ani, din oraşul Topoloveni, N.I., de 22 de ani şi C. A., de 23 de ani, ambii din comuna Priboieni, judeţul Argeş, toţi membri ai grupării

În urma percheziţiilor, au fost confiscate patru unităţi centrale, 23 de cartele SIM, 22 de telefoane mobile, 100 de suporţi optici, trei autoturisme, documente şi înscrisuri (paşapoarte, documente de identitate, formulare Western-Union, etc).

Totodată, la declanşarea acţiunii, poliţiştii de la crimă organizată din Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de la Posturile de Poliţie arondate Poliţiei Oraş Topoloveni-Argeş, au pus în aplicare 27 de mandate de aducere pentru alte persoane ce au legătură cu acest dosar (complici, martori, părţi vătămate şi "clienţi").

Membrii grupării au fost duşi la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri, urmând ca procurorii să facă propuneri corespunzătoare Tribunalului Argeş, pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore.

Cercetările continuă pentru identificarea altor posibile victime ale reţelei şi pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici