Personal suplimentat în vămile de la graniţa cu Republica Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă

Autoritatea Vamală Română a anunţat vineri că va suplimenta personalul din punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova pentru a fluidiza traficul şi a face faţă fluxului mai mare de călători din perioada sărbătorilor de iarnă.

179 afișări
Imaginea articolului Personal suplimentat în vămile de la graniţa cu Republica Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă

Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a avut vineri o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

Discuţiile s-au axat pe identificarea de noi soluţii eficiente, în special pentru procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de mărfuri şi mijloace de transport la frontiera de stat româno-moldoveană.

Partea română a dat asigurări că, în perioada sărbătorilor de iarnă, vor fi sporite efectivele de lucrători vamali, astfel încât să fie un trafic fluid la toate punctele de trecere a frontierei, în condiţiile în care intrările şi ieşirile dinn această perioadă sunt mult mai mari decât în restul anului.

Preşedintele AVR, Ion Cupă, a arătat că autorităţi vamale din cele două state derulează mai multe proiecte comune, unele aflate deja în stadiu avansat.

În cadrul discuţiilor, Ambasadorul Republica Moldova în România a mulţumit Autorităţii Vamale Române pentru organizarea vizitelor de studiu, cu sprijinul instrumentului TAIEX, în domeniul gestionării măsurilor tarifare, scutiri de drepturi de import şi contingente, clasificare tarifară şi originea mărfurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici