Personalul bugetar, redus cu 326.000 posturi până în 2015

Numărul de angajaţi din sectorul public va fi redus cu 326.000 posturi, de la 1,394 milioane în prezent la 1,068 milioane persoane, până în 2015, termenul până la care trebuie aplicată legea de salarizare unitară, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

87 afişări
Imaginea articolului Personalul bugetar, redus cu 326.000 posturi până în 2015

Personalul bugetar, redus cu 326.000 posturi până în 2015 (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că reducerea diferenţei dintre salariile mici şi cele mari din sectorul bugetar, prin majorarea remuneraţiilor aflate în prezent la un nivel scăzut, impune "o reformă" a numărului de personal din sectorul bugetar.

Astfel, numărul de personal din sectorul public va scădea la 1,244 milioane persoane în 2011, la 1,207 milioane angajaţi în 2012 şi la 1,170 milioane salariaţi în 2013, urmând ca schema de personal bugetar să fie redusă în 2014 la 1,135 milioane persoane.

În anul 2015, luat în calcul pentru finalizarea aplicării legii de salarizare unitară în sectorul bugetar, numărul de angajaţi va ajunge la 1,068 milioane persoane.

Reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi cei ai patronatelor discută, marţi, la Guvern, asupra formei finale a proiectului de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici