Pesta porcină africană se extinde: A fost confirmată şi în judeţul Argeş

Pesta porcină africană a fost confirmată într-o gospodărie din judeţul Argeş. Circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor şi a mijloacelor de transport a fost restricţionată.

4387 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană se extinde: A fost confirmată şi în judeţul Argeş

Pesta porcină africană se extinde: A fost confirmată şi în judeţul Argeş

Potrivit ANSVSA, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului pestei porcine africane la patru porci dintr-o gospodărie din satul Negraşi, comuna Negraşi, judeţul Argeş.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit o zonă de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului.

Până la acest moment, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploataţii de tip comercial, de pe raza judeţului.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici