Peste 1.800 de militari români şi 300 americani participă la exerciţiul "JUSTICE SWORD 15.2"

Peste 1.800 de militari români din Forţele Terestre, cu 450 de mijloace tehnice şi 300 de militari americani, cu 90 de mijloace tehnice participă, în perioada 26 octombrie-6 noiembrie, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul interarme cu trageri de luptă "JUSTICE SWORD 15.2".

335 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de militari români şi 300 americani participă la exerciţiul "JUSTICE SWORD 15.2"

Peste 1.800 de militari români şi 300 americani participă la exerciţiul "JUSTICE SWORD 15.2" (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, militarii români din Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" sunt sprijiniţi de subunităţi din Regimentul 52 Artilerie Mixtă "General Alexandru Tell", Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele", Batalionul 630 Paraşutişti "Smaranda Brăescu" şi de elemente din Brigada de Informaţii Militare "Mareşal Alexandru Averescu", Batalionul 1 CIMIC şi din Centrul de Operaţii Psihologice.

Acţiunile Forţelor Terestre sunt sprijinite de avioane MiG 21 LanceR, elicoptere IAR 330 Puma Socat şi de un avion C-27J Spartan, toate aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forţele Terestre ale SUA care sunt dislocate în Europa şi vor acţiona, în premieră, în România, cu tancuri ABRAMS, maşini de luptă BRADLEY şi tunuri autopropulsate PALADIN.

"Scopul militarilor participanţi la exerciţiului «JUSTICE SWORD 15.2» este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor de operare, creşterii încrederii în armamentul din dotare şi coeziunii de grup", se menţionează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici